YOGA AALBORG TAOISME YOGA HISTORIE

Taoisme & Yogaens historie

Undrer du dig over, hvad yoga egentlig er for noget og hvor det kommer fra? Få indsigt i alt hvad der er værd at vide om yoga her, og hvordan yogaen er endt i vesten den dag i dag.

 

Yogaens rolle i vesten i dag 

Yoga er over 6.000 år gammel. Praksissen har udviklet sig, rejst rundt i verden og begyndte at vinde popularitet i Vesten i slutningen af det 19. århundrede. Den første bølge af yogier i Vesten blev ledet af Swami Vivekananda, som stort set ignorerede asanas (stillinger) men fokuserede udelukkende på åndedrættet, meditation og sindet. Det var først i 1920’erne at asanas-praksissen begyndte at få en fremtræden rolle som et hovedelement i yogaen.

 

Yogaen oprindelse

Yoga udspringer fra både Indien og det gamle Kina (taoisme). De forskellige yogatyper udspringer herfra og hvis man sammenligner traditionel kinesisk medicin med indisk vedisk lære, kan man finde mange overensstemmelser imellem de to filosofier. Alle de mest populære yogatyper i dag har rødder i klassisk hatha yoga.

 

Taoisme 

Taosime går hånd i hånd med Traditionel Kinesisk Medicin (TCM), som bygger på en forståelse af vores krop som et stort energisystem. Energien, som kineserne kalder Chi, strømmer gennem os i medianbaner og er opdelt i to komplementære energier: Yin og Yang. Yin er den feminine, passive og indadvendte energi, som dominerer knogler, led og bindevæv og styrkes gennem langsomme, statiske stillinger. Yang er den maskuline, aktive og udadvendte energi, der dominerer muskler, hud og blod og styrkes gennem rytmiske gentagelser og bevægelse. I yogaen arbejder vi med medianbanerne, og ved at bevæge og strække kroppen og de mange punkter, skaber vi balance i krop og sind.

 

Back to blog