Taknemmelighedsdagbog: Et værktøj til at ændre dit liv positivt

Taknemmelighedsdagbog: Et værktøj til at ændre dit liv positivt

Hver dag er en ny chance for at gøre tingene lidt anderledes. Der, hvor du er i dag, er et direkte resultat af din baggrund, dine vaner og tankemønstre. Uden at vi er klar over det, er vi rent faktisk med til at forme vores liv med de ting, vi gør hver dag. Vi er altså selv ansvarlige for at skabe det liv, vi drømmer om.

Taknemmelighed: Den simpleste, mest effektive ting, du kan gøre dagligt for at blive gladere

Det, der er med vores tanker og tankemønstre er, at de næsten altid sker ubevidst. Hver dag opstår der millioner af tanker oppe i vores hoved. Tanker, som vi baserer vores beslutninger på og reagerer på, alt efter hvilken situation, vi er i. Vores sind afspiller de samme sætninger igen og igen: fordomme, opfattelser og meninger om dig selv og verden omkring dig. På et overordnet plan er alle disse tanker faktisk med til at skabe din hverdag, følelser og den hverdag, du pt. befinder dig i.

Taknemmelighed: At sætte pris på de ting, man har

Det er her, taknemmelighed kommer ind. At være taknemmelig betyder at sætte pris på de ting, man har. At se alt i et lidt lysere og mere positivt perspektiv og øve sig i at se det gode i alting. Hvis vi hver dag øver os i at være lidt mere positive, lidt mindre dømmende, tale lidt bedre til os selv og dem omkring os, vil vi potentielt kunne mærke det i vores hverdag.

Det er faktisk bevist, at ved at ændre vores mindset og fokusere på de positive aspekter i livet, kan vi dramatisk ændre vores livsglæde og lykke. Nøglen er vedholdenhed. Vi har brug for struktur til at huske os selv på det positive mindset, så det ikke er de gamle tanker, der tager over og kører derudaf.

Påvirkningerne omkring os

I nutidens samfund er vi ofte overvældede af stress og ekstern stimuli. Vi stiller høje krav til vores professionelle liv, sociale liv og os selv, og bliver samtidig bombarderet med skrækhistorier i nyhederne og utallige reklamer på de digitale kanaler. Alle disse stimuli påvirker os på et ubevidst plan. De går ind og skaber frygt, angst eller negativitet i vores liv, og vi kan ikke undgå i nogen grad at blive påvirket af det. Vi kan skrue ned for eksterne stimuli så meget, vi nu kan, prøve at være bevidste om, hvornår vi "indtager dem", og ellers prøve at blive mere bevidste omkring det og derved fokusere på de positive ting i livet og se alting i lyset deraf.

Sindets forbindelse med kroppen

Vores tanker og tankemønstre påvirker ikke kun de eksterne ting i livet. De har også en effekt på vores fysiske sundhed. Vores krop er et direkte resultat af vores sind og alt det, vi har med i bagagen. Kropsholdninger og spændinger er en fysisk manifestation af de indre dilemmaer, vi bærer rundt på. Når vi arbejder med at forbedre sindet, har det derfor en direkte påvirkning på kroppen. Ved at fjerne de negative tanker og i stedet give plads til positivitet, er vi rent faktisk i stand til at ændre vores fysiske liv og sundhed.

Ved at praktisere taknemmelighed opnår du ikke kun et gladere liv, du opnår også mere sundhed i din krop.

En praktisk rutine, du kan implementere simpelt og nemt i din daglige rutine

Taknemmelighed er mange ting. Det er noget, du kan praktisere hver dag, hvert minut af din dag, hvis du altså husker det. Men det er lige det. Mange af os kan have de bedste intentioner om vores vaner og rutiner, men når hverdagen kommer ind i billedet, glemmer vi det.

Den originale taknemmelighedsdagbog

Det er her, The Five Minute Journal, kommer ind i billedet. Den originale taknemmelighedsdagbog hyldet af blandt andet Emma Watson og Lily Collins, som anvender taknemmelighed til at hjælpe dig med at re-fokusere på de gode ting i livet. Hver morgen og aften bruger du 2-5 minutter på at udfylde en kort række spørgsmål baseret på evidensbaseret positiv psykologi. Med en positiv quote hver dag og struktur til at hjælpe dig med at fokusere på det gode, får du et redskab til at integrere taknemmelighed og positivitet som en daglig rutine i din hverdag.

Investér i dig selv. Drop 5 minutter af Netflix og skab en positiv vane i stedet, der rent faktisk gør noget godt for dig og din velvære. Tænk på denne journal som en tandbørste, men for dit sind. Hver morgen og aften bruger du et kort øjeblik på at udfylde siden. En vane som opløser negativitet og som efterlader dit sind lidt sundere og gladere.

Taknemmelighed i praksis

Placer journalen og en kuglepen ved siden af din seng - kun en armlængde væk. Lad den være det første, du gør, når du vågner, og det sidste, du gør, inden du falder i søvn. Brug ikke mere end 5 minutter hver dag og praktiser dit sind med minimal anstrengelse og opnå en livsændrende belønning.

The Five Minute Journal hjælper dig med:

Positivt mindset

At holde vanen

En mulighed for at sætte intentionen for resten af dagen

Bedre søvn

En gladere hverdag

At praktisere taknemmelighed kan positivt påvirke alle områder af dit liv – fra personlig udvikling og følelsesmæssig intelligens til meningsfulde relationer og øget produktivitet.

Køb taknemmelighedsdagbogen The Five Minute Journal hos WNESS lige her

Back to blog