WNESS CLUB yoga meditation velvære wellness klub

En nem meditation - lær at bruge åndedrættet

Sådan kommer du i gang med meditation. Få her en introduktion til meditation og en nem guide til, hvordan du kommer igang med din egen praksis. 

 

Introduktion til meditation

Meditation er vejen til at finde dit hele jeg. Det er en teknik, som lærer dig at opfange dine tanker og dermed have en aktiv bevidsthed om, hvad du (vælger) at give din opmærksomhed og fokusere på i livet. Åndedrættet er et godt redskab til meditation, da det hjælper med at flytte din opmærksomhed mod din indånding og udånding - og dermed opbygge en bevidsthed om, hvad dine tanker og følelser laver. En øget bevidsthed på vores sind og tanker, gør det muligt aktivt at vælge om/hvordan du reagerer på det, der kommer.

 

Indånding. Udånding. Opmærksomhed

En nem teknik indenfor meditation hedder Anapanasati. Det er en meditation hvor der fokuseres på; din indånding(ana), din udånding(pana) og din opmærksomhed (sati). Vores opmærksomhed bevæger sig hele tiden rundt mellem vores sind, tanker og følelser. Teknikken går ud på, at udelukkende fokusere på dit åndedræt. Det vil sige at fokusere din opmærksomhed på din indånding og derefter din udånding og blive ved på denne måde. Ved at bruge åndedrættet som anker, bliver det nemmere at blive opmærksom på, hvad dit sind laver og derved vende tilbage til åndedrættet igen og igen.

 

  Vælg et fokuspunkt

  Før du går i gang med meditations-øvelsen, vælg et fokuspunkt, hvor du mærker dit åndedræt. Det kan være maven, brystkassen eller vinden i næsen. Punktet bliver omdrejningspunktet for din opmærksomhed. 

   

  Luk øjnene

  Sæt dig godt til rette og luk nu øjnene. Begynd at fokusere på din indånding og derefter din udånding. Prøv ikke at styre din vejrtrækning med sindet, men lad kroppen tage over og indtag i stedet rollen som iagttager af åndedrættet.

   

  Træn opmærksomheden

  Det gælder det om, at blive ved med at fokusere på dit åndedræt og hver gang du opdager, at dit sind/tanker/følelser har revet dig med ud i en af deres fortællinger, vend din opmærksomhed tilbage til åndedrættet og dit fokuspunkt.

   

  Hver gang du opdager, at du er gået med dine tanker/følelser/sind og bliver opmærksom på at vende tilbage til åndedrættet, er dette en SUCCES, fordi du herved har opbygget din bevidsthed og netop skiftet dit fokus fra tanker/følelser/sind tilbage til fokuspunktet. Målet er netop, at opdage hvad dit sind laver og abstrahere fra det igen og igen.

   

   

   

  Back to blog