Frugt og grønt i sæson: Marts

Frugt og grønt i sæson: Marts

At spise i sæson er en hyldest til naturens rytme. En af de mest gavnlige og bæredygtige valg, vi kan træffe, er at vælge danske, friske og økologiske frugt og grønt. Denne tilgang gavner ikke alene vores helbred, men støtter også miljøet og det lokale landbrug.

Transport

Når vi vælger frugt og grøntsager i sæson, reducerer vi behovet for langdistance-transport, hvilket igen minimerer udledningen af drivhusgasser og sikrer, at vores fødevarer ikke behøver at rejse tusindvis af kilometer, før de når vores tallerkener.

Smag

Frugt og grøntsager, der er høstet på det optimale tidspunkt, når de er fuldt modne og fyldt med næringsstoffer, er også en fryd for smagsløgene. De har haft tid til at udvikle deres naturlige aromaer og kompleksitet, hvilket resulterer i en dybere, mere autentisk smagsoplevelse. 

Biodiversitet og landbrug

Når vi prioriterer danske, friske og økologiske fødevarer, handler vi ikke kun i vores eget bedste, men også for vores planet og vores lokalsamfund. Ved at vælge dansk og økologisk støtter vi det lokale landbrug, der undgår brugen af syntetiske pesticider og kunstgødning, hvilket fremmer økologisk landbrug biodiversitet og sundheden for både jord og vandløb, hvilket er afgørende for et sundt økosystem.

Frugt i sæson i marts

Æble

Grønt i sæson i marts

Forårsløg, Jordskok, Kartoffel, Kinaradisse, Grønkål, Kålrabi, Løg, Pastinak, Peberrod, Persillerod, Porre, Purløg, Rosenkål, Rødbede, Rødkål, Selleri, Spinat, Timian

 

Læs flere artikler om et liv i balance her.

Back to blog