WNESS CLUB WELLNESS YOGA VELVÆRE SLOW LIVING MINDFULNESS

5 grunde til at dyrke yoga

Yoga er en fysisk praksis, som kombinerer de mentale aspekter i livet. Indenfor de seneste par år, er yoga blevet mere populært især i vesten og flere danskere er begyndt at nyde godt af yogaens fordele. Læs om de 5 grunde til at dyrke yoga og hvorfor denne nye træningsform vinder ind hos mange.

 

De 5 grunde til at dyrke yoga

Yoga er en ældgammel praksis, der har bevist sin evne til at forbedre både krop og sind. Uanset om du er nybegynder eller erfaren udøver, er der utallige fordelene ved at dyrke yoga.

1. Øget fleksibilitet og styrke

En af de mest kendte fordele ved yoga er forbedringen af fleksibiliteten og styrken i kroppen. Gennem regelmæssige yogastillinger og strækøvelser arbejder du på, at udvide dine muskler og rækkevidde af bevægelse. Det handler det om, at give sig hen til yogaens flow og lade kroppen bevæge sig i samspil med åndedrættet. Yogaen arbejder derved med krop og sind og man opnår mere velvære og overskud i sin hverdag ved en regelmæssig yoga praksis.

2. En variant til alle

Der findes flere forskellige typer af yoga. Er du til fart, dynamisk træning, hvor du får sved på panden? Eller er du mere til den rolige, afslappende time? Der findes en yogaform til netop dit behov. Læs om de forskellige typer af yoga her.

3. Hjælper mod tankemylder, stress og angst

Helt unikt, er yoga også et fantastisk redskab til at mindske stress, angst og tankemylder. Udover at arbejde med kroppen, arbejder man også med åndedrætsøvelser og meditationsteknikker, som kan hjælpe med at berolige sindet og lindre spændinger i kroppen. Man lærer teknikker til at fokusere mindre på sine tankemønstre og følelser og opnår herved en rolig og afslappet tilgang til livet.

4. Mentalt overskud

En regelmæssig praksis kan desuden mærkes i din dagligdag. Her opnår du mere mentalt overskud og bliver bedre til at lytte til dig selv, hvilke kampe du skal tage og hvornår det er bedre, at forblive neutral og give slip på eventuelle frustrationer.

5. Mere fokus på DIG

Sidst, men ikke mindst, det handler om DIG og din velvære. Yoga er en personlig proces og det vigtigste er, hvordan det føles for dig. Du kan til enhver tid trække dig ud af en stilling. Det handler om at lære at lytte til sig selv.

 

Hvad meningen er med yoga

Meningen med yoga er, at opnå balance i tanker, følelser og handlinger. At opnå en følelse af taknemmelig, velvære og kærlighed og føle sig godt tilpas i sin krop og i livet.

 

Back to blog